Kanseri durduran meyve – Papaya


papaya_meyvesi

Papaya’nın kanserli hücreler üzerindeki tedavi edici etkileri üzerine araştırmalar

Bu yazımda son zamanlarda Papaya’nın kanserli hücrelerin büyümesini durdurma etkisinin ortaya çıkarıldığı bir araştırma sonucunu sizlerle paylaşmak istiyorum.



 

Web sitemde birçok meyveyi tanıtırken, meyvelerin şifalı özelliklerini de özetlemeye çalışıyorum fakat bu şifalı etkileri bilimsel araştırma sonuçları ile desteklemek çok önemlidir. Birçok kişi gibi ben de meyve ya da bitkilerin birçok derde deva olduğuna inanırım. Fakat bunların her birinin yüzlerce hastalığa çare olduğunu söyleyen yazılar gördüğümde, bunların abartılı olduğunu düşünürüm ve fazlaca ciddiye alamam. Her zaman bilimsel araştırma sonuçlarına daha çok değer vermek gerekir ama bunun yanında yüzlerce yılda elde edilen yerel tecrübeler de göz ardı edilmemelidir.

 

Papaya Meyvesi ve Papaya yaprağının birçok şifalı ve faydalı kullanımı olduğunu biliyoruz fakat son zamanlarda yapılan bilimsel araştırmalar ile bunun bilimsel olarak desteklenmesi çok önemli bir gelişmedir.

 

Florida Üniversitesinden araştırmacı Nam Dang (Florida Üniversitesi Onkoloji ve Hematoloji Araştırmaları Bölümü Başkan yardımcısı) ve Japon araştırmacı arkadaşlarının bu çarpıcı araştırma sonuçlarına göre Papaya’nın serviks, göğüs, ciğer, akciğer ve pankreas gibi çok geniş bir alanda anti-kanser etkileri kanıtlanmıştır.

Araştırmacılar bu çalışmada kurutulmuş Papaya yapraklarından elde edilen bir özüt kullanmışlardır. Papaya yapraklarından yapılan bu çayın çok güçlü etkileri görülmüştür. 24 saat gibi bir zaman diliminde bile gösterdiği etki karşısında bilim adamları şaşkınlığa uğramışlardır. Papaya özütünün etkisi ile kanserli hücrelerin büyümesinin yavaşladığı ve daha sonra da durduğu gözlemlenmiştir. Bu konudaki araştırma dokümanına bu linkten ulaşabilirsiniz.

Profesör Dang ve arkadaşlarının yaptığı bu araştırmada ayrıca ilk defa Papaya yapraklarından elde edilen bu özün Th1 tipi Sitokin denilen, hücrelerin birbirleriyle iletişimini sağlayan protein ve peptidleri artırarak hücre çoğalmasını tetiklediği gözlemlenmiştir.

Papayanın problemli hücreler üzerinde olumlu etkiler gösterirken, normal hücreler üzerinde herhangi bir zehirli etkisi gözlemlenmemiştir. Günümüzdeki kanser tedavilerinde zararlı dokuların yanında normal dokuların da zarar gördüğü göz önüne alındığında Papaya özünün ne kadar etkili ve değerli olduğu görülebilir.

Bilim adamları bu 2010 yılından itibaren yaprak ve meyvedeki Papaya özütünü ilaç haline getirmek için çalışmalara başlamışlardır ve yakın zamanda somut gelişmelerin olması kaçınılmazdır.


Tropikmeyveci


Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.