Bitki Antifirizi

Konu tropik veya sub tropik olunca doğal olarak en önemli konu bitkilerin soğuğa karşı korunmasıdır. Halihazırda bir seram olmadığı için daha dayanıklı türleri seçmeye çalışıyorum ama sub tropik ağaçlar genelde her daim yeşil oldukları için kışın ciddi şekilde soğuklardan etkileniyorlar. İlkbahar ve yaz aylarında toparlanıyorlar ama tekrar kış geldiğinde yine aynı problemler….


Aktif ve Pasif yöntemlerle soğuk ve don olaylarının etkisi kısmen azaltılabiliyor olsa da çok zahmet isteyen bir iş. Yaptığım araştırmalarda don ve aşırı soğuk probleminin kısmen önüne geçebilmek için bazı teknolojik ürünler kullanmak gerekiyor. Bunun için Colpal isimli ürün siparişi verdim. Yapacağım uygulamadan sonra sonuçları burada paylaşacağım. Bu ürünün üzerinde uygulamanın 2 hafta kadar ağaçlar üzerinde etkili olduğuna dair bir ibare var. Don olayından en az 2-3 saat önce uygulanması gerekiyor.
 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.