Barbados Kirazi


Barbados Kirazı ile ilgili teknik bilgiler için tıklayın

Eylül 2009

Barbados Kirazı bulunduğu ortamı çok sevdi. Damlama Sulamanın da etkisi ile yaklaşık 30 cm yeni sürgünler verdi. Yaz boyunca sürekli açan o muhteşem çiçekleri, henüz meyve tutmasa bile benim için büyük bir mutluluk kaynağı oldu. Gerçekten de hızlı büyüyor. Bonsai için de çok güzel bir seçim olabilir.

Haziran 2009

Nisan ayı sonunda uzun bir uğraştan sonra getirtebildiğim Barbados Kirazını bahçemde, güneş alan ve rüzgardan daha az etkilenen bir yere diktim. Dikerken toprağı elimde dağıldı ve kökleri açığa çıktı maalesef. Kök yapısı çok zayıftı ve ben fazla yaşamayacağını düşünmüştüm. Bir süre sonra yapraklarını dökmeye başladı. Allahtan ümit kesilmez düşüncesiyle sabırla sulama ve sıvı organik gübre takviyesine devam ettim. Nihayet geçen hafta yeni filizlerin oluşmaya başladığını farkettiğimde sevincimi anlatamam. Bu hafta ise minik minik yapraklar çıkmıştı. Yapraklar çok seyrek bu fidanda, ama belirgin ve parlak. Bakalım minik Barbados Kirazı bu topraklara alışabilecekmi?

 

Nisan 2009 

2 aylık çalışmam sonunda nihayet fidanlar geliyor. Nisan ayının sonlarına doğru elimde olacağını ümit ediyorum. İnşallah elime geçince resimlerini yayınlayacağım.

 Veeeeeeeee

Nihayet ilk fotoğraflar

 

 Barbados Kirazı

Barbados Kirazı

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.